zoeken  contact   extranet Home Home

Overzichten

Hieronder vindt u enkele overzichten met gegevens die wij in de loop der jaren hebben verzameld.


Krantenindicering

Er  is afgelopen jaren regelmatig gewerkt aan het noteren van van publicaties in de pers over Nispen en inwoners van het dorp. Daarbij zijn de perioden 1863 tot en met november 1961 en 1972 tot en met 2012 beschreven. De gegevens over de jaren 1863 tot en met 1920, de jaren 1943-1946 en januari 1959 zijn digitaal raadpleegbaar.


Toegang: grotendeels via indices op papier (aanwezig in het ErfgoedCentrum Nispen) en deels via Excelbestand, klik hier voor het overzicht krantenartikelen.


Veldnamen

De kring verzamelt al meer dan vijfentwintig jaar veldnamen die in Nispen gebruikt werden en dat soms nog steeds worden. Een beperkt aantal is via een computerprogramma beschikbaar.


Toegang: deels via geautomatiseerd bestand, deels via overzichtslijsten, zie hiervoor de Documentatiecollectie, trefwoord Toponiemen.


Collectie CD-roms

Wij beschikken over een verzameling uiteenlopende CD-roms. Deze collectie bestaat uit cd’s met uiteenlopende informatie of afbeeldingen met betrekking tot Nispen en de heemkundekring. Deze beelden zijn niet, deels of volledig verwerkt in andere verzamelingen.


Toegang: via overzichtslijst, klik hier voor het overzicht.

Home  >  Collecties  >  Overzichten

#top

Contact     Over deze site     Volg ons