zoeken  contact   extranet Home Home

Jaarboek 2021 verschijnt 21 oktober

16-10-2021

Komende donderdag presenteert de heemkundekring haar 29e jaarboek. In het Jaarboek 2021 wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. En dat betekent uiteraard dat ook de gevolgen van de coronapandemie voor ons dorp en zijn inwoners aan bod komen. Naast de Kroniek van Nispen over 2020, worden onder meer de gebeurtenissen van een eeuw eerder beschreven. De nieuwe publicatie bevat daarnaast een uitgebreid artikel van Henk Baselier over de opvang van Weense kinderen die kort na de Eerste Wereldoorlog naar Nederland kwamen om aan te sterken. Enkele van deze ‘bleekneusjes’ verbleven destijds ook bij Nispense gastgezinnen.

Presentatie jaarboek na jaarvergadering en meenemen jaarboek
Aansluitend op de algemene ledenvergadering zal de presentatie van het jaarboek 2021 plaatsvinden. Deze vindt plaats in dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 te Nispen en begint om 20.00 uur. Over deze ledenbijeenkomst en het belang daarvan, hebben wij u al eerder geïnformeerd.

Ophalen publicatie

Kunt u helaas niet aanwezig zijn op de jaarvergadering? Dan kunt u uw jaarboek ophalen op zaterdag 23 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het ErfgoedCentrum Nispen, Prins Bernhardstraat 2. Boeken die niet zijn afgehaald, worden zo spoedig mogelijk daarna thuisbezorgd.

Losse verkoop

Bent u (nog) geen lid van onze vereniging en wilt u toch het nieuwe jaarboek aanschaffen? Losse exemplaren van het jaarboek zijn verkrijgbaar à € 18 via de webwinkel of het verkooppunt van onze vereniging.

Home  >  Actueel  >  Nieuws

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn