zoeken  contact   extranet Home Home

Open Monumentendag 2018   

26-08-2018


De landelijke Open Monumentendag vindt traditioneel plaats in het tweede weekend van september. Het thema dit jaar is ‘In Europa’. Dit sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Bovendien zal het op 1 november precies 25 jaar geleden zijn dat met de inwerkingtreding van het Verdrag van Maastricht de Europese Unie tot stand kwam met vrij verkeer van personen, goederen en diensten.

In Nispen tonen de voormalige grensovergangen bij de Essenseweg en de Antwerpseweg nog sporen van de tijd daarvoor, toen paspoortcontrole, het inklaren van goederen en het omwisselen van vreemde valuta daar dagelijkse praktijk waren.


Omdat vorig jaar vanwege de mindere weersomstandigheden de bezoekersaantallen enigszins tegenvielen, willen we iedereen opnieuw de kans geven om twee monumentale boerderijen in de Nispense Achterhoek te bezoeken. De Gerdahoeve (Dreefje 3) van de familie Veraart-Buys, is in 1927 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van de Roosendaalse architect Jacques Hurks. De boerderij is het enige voorbeeld van agrarische bouw in deze stijl en heeft daarom de status van Rijksmonument. De boerderij van Vos (Dreefje 7) heeft weliswaar geen monumentale status, maar de Vlaamse schuur uit 1752 geeft nog een goed beeld van het boerenbedrijf uit die tijd.


Alle activiteiten in de gemeente Roosendaal tijdens Open Monumentendag 2018 vindt u via de navolgende link: https://www.openmonumentendag.nl/gemeente/roosendaal/


Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn