zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Jaarboek niet goed? Neem contact op!

Momenteel verspreiden wij de nieuwste jaarboeken die nog niet door onze leden waren opgehaald tijdens de presentatiebijeenkomst. Helaas hebben we moeten constateren dat er een aantal jaarboeken niet goed zijn ingebonden. De volgorde is omgedraaid waardoor bladzijde 1 achteraan begint en zo verder terugloopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
21-11-2022

Team Nispen wint Regionale Heemkundequiz!

Gisterenavond vond na drie jaar weer een editie plaats van de Regionale Heemkundequiz. Vanwege de coronapandemie kon deze activiteit in 2020 en 2021 niet doorgaan. Dit jaar werd de quiz voor de West-Brabantse erfgoedverenigingen georganiseerd door heemkundekring De Vierschaer uit Wouw.
19-11-2022

Nispense ‘covergirl’ op speciale uitgave tijdschrift Quest Historie

Komende woensdag is het 78 jaar geleden dat de dorpskern van Nispen werd bevrijd door de geallieerden. De oorlog en bevrijding spreken nog steeds veel mensen tot de verbeelding. Zo werd in juli de heemkundekring benaderd door uitgeverij Hearst Media of het mogelijk was om een afbeelding uit onze collectie te gebruiken voor de cover van een speciale uitgave over de Tweede Wereldoorlog.
23-10-2022

Jaarboek nummer 30 verschenen

Gisterenavond werd het 30e jaarboek van onze kring gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in dorpshuis Nisipa. Hierbij waren zo´n 30 personen aanwezig die welkom werden geheten door voorzitter Toon van Wesel. Hij ging daarbij ook nog in op het vernieuwde bestuur sinds dit voorjaar en gaf aan dat nieuwe bestuursleden nog steeds welkom zijn.
21-10-2022

Uitslag Rabo ClubSupport bekend

Ook dit jaar heeft onze vereniging deelgenomen aan de Rabobank ClubSupport actie. Leden van de Rabobank Zuidwest-Brabant hebben bepaald welke financiële bijdrage de deelnemers ontvangen door hun stem toe te kennen aan de clubs en verenigingen die hun het meest aanspreken. Voor heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen leverde dit een bedrag op van € 400,89.
19-10-2022

Postadres wijzigt per 1 december

Per 1 december 2022 vervalt het huidige postbusnummer van onze heemkundekring.
14-10-2022

Deelnemers gezocht voor heemkundequiz

Na een stilte van drie jaar wegens de coronapandemie, vindt er op vrijdagavond 18 november weer een regionale heemkundequiz plaats. De organisatie is deze keer in handen van heemkundekring de Vierschaer in Wouw die dit jaar haar 40-jarig jubileum viert.
05-10-2022

Presentatie jaarboek en lezing

Op donderdagavond 20 oktober organiseren wij een bijeenkomst waarin we onze nieuwe publicatie presenteren. De redactie van het jaarboek heeft opnieuw een uitgave samengesteld met interessante artikelen over het Nispense verleden. We sluiten de avond met een lezing.
04-10-202

Onze heemkundekring in beeld

Vanwege de coronapandemie zijn voorbije paar jaar veel van onze plannen niet of anders doorgegaan. Toch hebben we nog verschillende activiteiten kunnen organiseren. En er waren ook andere momenten waarbij we de meerwaarde van onze kring lieten zien als het gaat om het Nispens erfgoed.
28-09-2022

Veldkapel aan Kerkweg plechtig ingewijd

Afgelopen zondag werd de veldkapel aan de Kerkweg te Nispen plechtig ingewijd. Met deze speciale gebeurtenis kwam een eind aan het project waar wij als vereniging afgelopen maanden actief mee bezig zijn geweest.
16-09-2022

Steun onze vereniging met uw stem!

Wij maken ons sterk voor het behoud, onderzoek en promotie van het Nispens cultuurhistorisch erfgoed. Dan doen wij al meer dan 30 jaar en dat willen wij blijven doen. Maar om dat mogelijk te maken hebben wij voldoende mensen én financiële middelen nodig. Allerlei inkomsten kunnen ons daarbij helpen.

09-09-2022

Home  >  Actueel  >  Nieuws