zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Jeugdsite vernieuwd

We hebben onze jeugdsite vernieuwd. Al vanaf 2007 bieden wij informatie aan over het verleden van Nispen die specifiek is gericht op de jeugd. Centraal daarbij staat de ´Canon van Nispen´ omdat het werken met een ´canon´ aansluit op het landelijk geschiedenisonderwijs.
06-06-2022

In the spotlight: NSV viert 100 jaar

Volgende maand viert de Nispense Sport Vereniging, NSV, met meerdere activiteiten alsnog haar 100-jarig bestaan. De voetbalclub werd in 1921 opgericht maar vanwege de coronamaatregelen zat een groot feest er vorig jaar niet in. De voetbalvereniging is een van de oudste nog bestaande verenigingen in ons dorp. Dat betekent dat er ook bij onze heemkundekring het nodige is terug te vinden over deze club.
26-05-2022

Renovatie veldkapel Kerkweg vordert gestaag

Samen met een aantal betrokken dorpsgenoten en de eigenaren van het landgoed Gienderwijte, is de heemkundekring actief bij het project om de veldkapel aan de Kerkweg in het buitengebied ten oosten van Nispen te herstellen. Behalve de kapel, zal ook de omgeving een opknapbeurt krijgen. Het bij velen geliefde monumentje kan dan extra beleefd worden als plek van rust, bezinning en gebed.
24-04-2022

Waardering voor renovatie herinneringsbord Tweede Wereldoorlog

Het herinneringsbord met namen van 17 Britse militairen die het leven lieten bij de gevechten in en om Nispen in oktober 1944 is een tijd terug gerenoveerd. Voor iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt door een financiële donatie hebben we afgelopen woensdag en donderdag twee kijkavonden in dorpshuis Nisipa georganiseerd.
22-04-2022

Kijkavonden gerenoveerd herinneringsbord Tweede Wereldoorlog

Begin maart is het weer in ere herstelde herinneringsbord met namen van 17 Britse militairen die het leven lieten bij de gevechten in en om Nispen in oktober 1944 door een delegatie van de heemkundekring opgehaald bij de restaurateur.
10-04-2022

Reactie heemkundekring op ontwerpomgevingsvisie

Ruim een half jaar geleden heeft onze heemkundekring een reactie ingediend bij de gemeente Roosendaal op het voorontwerp van de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie “Roosendaal, Verbonden Stad” beschrijft de gemeente hoe zij de fysieke leefomgeving van de stad, de dorpen en het buitengebied wil beheren, gebruiken en ontwikkelen met het oog op de toekomst.
07-04-2022

Oorlogsvluchtelingen: hoe de (Nispense) geschiedenis nog steeds actueel is

Vanaf 24 februari woedt in Oekraïne het grootste gewapende conflict op het Europese continent sinds de Tweede Wereldoorlog. De schrijnende beelden en verhalen van de vele Oekraïense vluchtelingen – voor een belangrijk deel (jonge) vrouwen en kinderen – zijn minstens zo indrukwekkend als die van de grootschalige vernietiging van gebouwen en infrastructuur.
24-03-2022

Wisseling van de wacht op jaarvergadering ‘22

Met een staande ovatie werd donderdagavond 10 maart afscheid genomen van voorzitter René Leijdekkers. Maar er gebeurde nog veel meer op de jaarvergadering 2022 plaats in dorpshuis Nisipa. De opkomst van leden was helaas niet erg hoog en dat was jammer want er kwamen belangrijke onderwerpen ter sprake.
11-03-2022

Bord met namen gesneuvelde militairen hersteld

Samen met dorpsgenoot Geert Jacobs en The Dutch Polar Bears heeft onze heemkundekring zich sterk gemaakt voor het behoud van het unieke herinneringsbord met namen van zeventien Britse militairen die het leven lieten tijdens de gevechten in en om Nispen in oktober 1944. Voor zover bekend is dit het enige bord in zijn soort dat in Nederland bewaard is gebleven. Via internet werd een crowdfundingactie gehouden, waarmee begin maart € 1.430 was opgehaald voor het hoognodige herstel. Dit is nu gebeurd.
08-03-2022

Met 90 deelnemers veel belangstelling voor wandeltocht

Na een jaar afwezigheid wegens corona, stond op 6 maart - de eerste zondag na carnaval de - traditionele wandeltocht weer op het programma van onze heemkundekring. De weersomstandigheden leenden zich uitstekend voor een buitenactiviteit en er was weinig concurrentie van andere evenementen.

07-03-2022

Bezorgdheid om bouwplannen bij molen

Onlangs zijn de plannen bekend geworden die een projectontwikkelaar heeft rondom de molen van Aerden in Nispen. Voor ons reden tot bezorgdheid. Kort gezegd komen de plannen erop neer dat de voormalige schuur en bijgebouwen ter hoogte van de Prins Bernhardstraat plaats maken voor een aantal woningen. Ook komen er parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners.
07-03-2022

Wandeltocht op 6 maart

De winter loopt op zijn eind, het voorjaar breekt aan. Weer tijd dus voor de traditionele wandeltocht van onze heemkundekring. Zoals gebruikelijk organiseren we deze tocht de eerste zondag na carnaval.
28-02-2022

Home  >  Actueel  >  Nieuws