zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen

Op zaterdag 6 april a.s. Is het ErfgoedCentrum Nispen weer opengesteld voor publiek. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen welkom voor het raadplegen van de collecties of gewoon een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie.

17-03-2019

Terugblik op de Win(d)terwandeling

Sinds enkele jaren organiseert de heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een wandeltocht. Ondanks de harde wind besloot de organisatie om de tocht gisteren door te laten gaan. Er meldden zich dertien deelnemers die er niet tegenop zagen om de weersomstandigheden te trotseren.

11-03-2019

Veel aandacht voor toekomst bestuur tijdens jaarvergadering 2019

Donderdagavond 28 februari vond de jaarvergadering van onze heemkundekring plaats. Of het nu aan het naderende carnaval lag of omdat er geen andere activiteit naast de ledenvergadering plaats vond, feit was wel dat er sprake was van een matige opkomst. Nog geen twintig leden waren aanwezig.

01-03-2019

Nispenaren krijgen een gezicht in Brabantse eregalerij gesneuvelden

Het kan u inmiddels niet meer ontgaan zijn dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Noord-Brabant werd bevrijd van de Duitse bezetting. Vanwege dit feit heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) enige tijd terug het initiatief genomen om alle informatie, foto’s, verhalen met betrekking tot gesneuvelde Brabantse militairen en verzetsplegers van alle oorlogen van de laatste 75 jaar bij elkaar te brengen.

21-02-2019

Laat u verrassen tijdens de Winterwandeling op 10 maart

Traditioneel organiseert onze heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een winterwandeltocht. Dit jaar op 10 maart. De organisatie heeft een route uitgezet naar een verrassende locatie waar u een kijkje kunt nemen.

10-02-2019

Gezocht: vrijwilligers met een erfgoedhart voor Nispen

Net als bij veel andere vrijwilligersorganisaties heeft ook onze heemkundekring moeite om het aantal actieve vrijwilligers op peil te houden. Door het vertrek van vice-voorzitter Toine Rens als bestuurslid dit jaar en het aangekondigde vertrek van penningmeester Kees Schrauwen in 2020 is het bestuur naarstig op zoek naar uitbreiding.

Beslis mee tijdens de jaarvergadering op 28 februari!

Ledenactiviteiten en andere zaken waar de heemkundekring zich mee bezig houdt worden uitgevoerd door het bestuur en actieve leden. Maar: uiteindelijk zijn het de leden die bepalen welke koers onze vereniging vaart! De Algemene Ledenvergadering is hét moment voor alle leden om mee te denken, een mening te laten horen en mee te beslissen.

29-01-2019

Aan de slag voor 75 jaar bevrijding

Op 26 oktober dit jaar is het 75 jaar geleden dat ons dorp werd bevrijd. Aan de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding en vrijheid wordt inmiddels door meerdere organisaties en dorpsgenoten gewerkt. Ook onze kring levert haar bijdrage. We faciliteren anderen onder meer door middel van het beschikbaar stellen van beelden uit de oorlogstijd en het aanreiken van historische informatie.

21-01-2019

Nieuwe toevoegingen aan Beeldbank Nispen

Onze verzamelingen groeien nog steeds door. Wij informeren u graag over de laatste ontwikkelingen. Zo is afgelopen maanden het beeld van het verleden van Nispen weer verder gecompleteerd. Er zijn diverse afbeeldingen van Nispen en de Nispenaren toegevoegd.
07-01-2019

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Kerstmis is traditioneel het feest van vrede en de terugkeer van het licht na een donkere periode. In 2019 zal het 75 jaar geleden zijn dat Nispen werd bevrijd. Samen met andere Nispense organisaties zal onze vereniging een bijdrage leveren aan de herdenkingsfestiviteiten in het dorp.

23-12-2018

Collectie voorwerpen verder uitgebreid

De voorbije maanden zijn enkele tientallen voorwerpen die in het bezit van onze vereniging zijn, toegevoegd aan de collectie. Op dit moment bestaat onze verzameling uit 300 objecten. Nummer 300 is een gebrandschilderd glas-in-loodpaneel uit Kontich.

11-12-2018

Spannende quiz levert derde plaats voor Team Nispen op

Een spannende regionale heemkundequiz leverde een derde plaats op voor onze vereniging. Niet alleen een mooie uitslag voor Nispen maar het was tevens een gezellige avond voor de deelnemers van ´Team Nispen´. Al vele jaren nemen de West-Brabantse heemkundekringen het tegen elkaar op in de regionale heemkundequiz.

24-11-2018

Home  >  Actueel  >  Nieuws