zoeken  contact   extranet Home Home

Project herstel veldkapel Kerkweg afgerond

24-08-2022


Regelmatig hebben wij u geïnformeerd over de voortgang van het project om de bij velen welbekende veldkapel aan de Kerkweg in oude glorie te herstellen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een nieuwe kapel te metselen en de omgeving te verfraaien met nieuw straatwerk en beplanting.


Informatie-, recreatie- en bezinningspunt

De plaatsing van een rustbank, fietsenrek en informatiebord maken het geheel compleet. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er nu een prachtig informatie-, recreatie en bezinningspunt voor passanten. De kapel werd in 1948 opgericht ter ere van Maria, maar het was de wens van de huidige eigenaren om de nieuwe kapel aan Sint Franciscus van Assisi te wijden, de patroonheilige van de dieren en de natuur in het algemeen.


Inwijding van de veldkapel

Op zondag 11 september zal de inwijding plaatsvinden door pastoor Mark Lindeijer SJ van de Sint Norbertusparochie. Deze plechtigheid begint om 14.30 uur. Er zal dan ook wat uitleg gegeven worden over de geschiedenis van de kapel en omgeving, Sint Franciscus en de uitgevoerde werkzaam-heden. Het project werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van onder andere de Mastboom-Brosensstichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Joost van Roosmalenfonds.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons