zoeken  contact   extranet Home Home

Kring gaat gidsen bij concert op Moerendaal

17-07-2022


Als onderdeel van het cultureel festival Nispen Inspireert! vindt op woensdag 7 september een concert op Moerendaal plaats. Onze vereniging verleent hieraan medewerking door het gidsen van de bezoekers. Onder leiding van landschapscomponist Piet-Jan van Rossum uit Fijnaart wordt op deze bijzondere locatie nieuw muziekwerk door zijn ensemble HAY! ten gehore gebracht. HAY! bestaat momenteel uit: Doriene Marselje - harp, Miriam Overlach - harp, Cynthia Miller Freivogel - viool, Jennifer van der Hart - sopraan, Maya Fridmann - cello en Piet-Jan van Rossum - compositie en slagwerk. Geïnspireerd op de seizoenen schreef Piet-Jan van Rossum vier werken voor en over de Brabantse natuur. Allemand is een klassiek, abstract stuk met barokke invloeden. Het werk maant tot stilte en nodigt uit tot luisteren.


Een bijzondere locatie

Een muziekconcert midden in de natuur is al speciaal. Maar dat dit plaatsvindt bij de fundamenten van voormalig slot Moerendaal maakt het extra bijzonder. Het kasteeltje dat hier ooit stond was eigendom van de Antwerpse Maria Pypelincx, de moeder van de wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens. En na haar overlijden werd de broer van de schilder, Philips, de volgende eigenaar. Helaas verdween het gebouw in de loop van de 17e eeuw maar onder de grond zijn de fundamenten nog steeds aanwezig. En wie weet kunnen we die ooit nog eens beter zichtbaar maken.


Gidsen

Enkele vrijwilligers van onze vereniging zullen de bezoekers tijdens de wandeling van het openluchttheater in het dorp naar Moerendaal, uitleg geven over de historie van het gebied. En uiteraard gaan zij ook in op de connectie met de familie Rubens. Op deze manier kunnen wij als heemkundekring weer eens de aandacht vestigen op het belang van de archeologische resten en leveren we op deze manier een bijdrage aan Nispen Inspireert! Wij zullen dat overigens ook nog op andere manieren doen.


Meer informatie

Toegang tot het concert is gratis maar u dient zich hiervoor wel van tevoren aan te melden. Hoe u dat doet alsmede meer informatie over het volledige programma van Nispen Inspireert! vindt u op ni2022.cultureelnispen.nl of ga naar www.cultureelnispen.nl.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons