zoeken  contact   extranet Home Home

In the spotlight: NSV viert 100 jaar

26-05-2022


Volgende maand viert de Nispense Sport Vereniging, NSV, met meerdere activiteiten alsnog haar 100-jarig bestaan. De voetbalclub werd in 1921 opgericht maar vanwege de coronamaatregelen zat een groot feest er vorig jaar niet in. De voetbalvereniging is een van de oudste nog bestaande verenigingen in ons dorp. Dat betekent dat er ook bij onze heemkundekring het nodige is terug te vinden over deze club.


In the spotlight

In onze verzamelingen hebben we talloze interessante afbeeldingen, objecten en documenten. En hoewel alles online te raadplegen is, is lang niet bij iedereen bekend wat zich allemaal in onze collecties bevindt. Onder de noemer ‘In the spotlight’ brengen we zo nu en dan bijzondere stukken voor het voetlicht. Deze keer staan we stil bij stukken die te maken hebben met NSV.


Foto’s, voorwerpen én documenten

Op de Beeldbank Nispen zijn momenteel zo’n 120 afbeeldingen te vinden die te maken hebben met de voetbalvereniging. Variërend van elftalfoto’s toen NSV nog SDW heette, dia’s van de opening van sportpark De Wallen tot affiches van allerlei wedstrijden en andere activiteiten. Zo nu en dan kunnen we nog steeds nieuwe foto’s van jaren terug of originele afbeeldingen met betrekking tot NSV toevoegen aan deze verzameling. In onze Collectie voorwerpen zijn objecten terug te vinden die gemaakt zijn voor speciale gelegenheden. Zoals een bierglas vanwege het 50-jarig bestaan, medailles en vaantjes. Jubileumuitgaven zijn opgenomen in onze Collectie boeken en tijdschriften. Allerlei programmaboekjes, krantenknipsels en uitnodigingen zijn te vinden in onze Documentatiecollectie onder het trefwoord Nispens Sportvereniging.


Veteranen

Twee jaar geleden mochten wij van de erfgenamen van Kees Wiericx stukken ontvangen met betrekking tot de Veteranenafdeling van NSV over de jaren 1976-1994. Wijlen Kees Wiericx was hier jarenlang bij betrokken. De notulen, kasboek, bankafschrift, documenten over georganiseerde activiteiten, ledenlijst, stukken en fotoafdrukken ten behoeve van publicatie over lustrum veteranen zijn opgenomen in de Collectie Overige Verzamelde Aanwinsten onder nummer 0034.


Gedurende de afgelopen honderd jaar bood de Nispense voetbalvereniging veel spel- en kijkplezier voor spelers en toeschouwers. Wij hopen dat dit nog vele jaren kan worden voortgezet. Nogmaals gefeliciteerd NSV!Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons