zoeken  contact   extranet Home Home

Waardering voor renovatie herinneringsbord Tweede Wereldoorlog

22-04-2022


Het herinneringsbord met namen van 17 Britse militairen die het leven lieten bij de gevechten in en om Nispen in oktober 1944 is een tijd terug gerenoveerd. Voor iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt door een financiële donatie hebben we afgelopen woensdag en donderdag twee kijkavonden in dorpshuis Nisipa georganiseerd. Ook de leden van onze vereniging waren daarbij welkom.


Kleine expositie

In totaal bezochten zo’n 30 personen beide avonden. Naast het bord konden zij ook een kleine expositie bezichtigen van materialen die met het bord te maken hebben. Daarbij waren ook gegevens te vinden die door Geert Jacobs waren verzameld over de mannen wiens namen op het bord staan vermeld. Op die manier krijgen zij ook steeds meer figuurlijk én letterlijk een gezicht.


Waardering

Vanuit de bezoekers en ook uit reacties op berichten Facebook blijkt dat er veel waardering bestaat voor onze actie The Dutch Polar Bears, Geert Jacobs en onze vereniging hebben opgezet. Juist nu we binnenkort op 4 en 5 mei stilstaan bij oorlog en bevrijding vormt dit stukje Nispens erfgoed daarbij een tastbare herinnering.


De toekomst

We gaven al eerder aan dat we het bord voorlopig bewaren in ons ErfgoedCentrum. De bedoeling is dat we in de toekomst het object in bruikleen geven aan het nog te bouwen bezoekerscentrum van de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest in Bergen op Zoom. Daarnaast hebben we het voornemen om een replica met kleinere afmetingen in de Vredeskapel aan de Heijbeeksestraat - een erkend oorlogsmonument - te hangen.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons