zoeken  contact   extranet Home Home

Kijkavonden gerenoveerd herinneringsbord Tweede Wereldoorlog

10-04-2022


Begin maart is het weer in ere herstelde herinneringsbord met namen van 17 Britse militairen die het leven lieten bij de gevechten in en om Nispen in oktober 1944 door een delegatie van de heemkundekring opgehaald bij de restaurateur. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie, die werd opgezet door The Dutch Polar Bears, kon dit unieke stuk Nispens erfgoed voor de toekomst worden veiliggesteld. Het resultaat van de conservatie mag gezien worden.


Kijkavonden voor donateurs en leden
Als dank voor de financiële bijdragen, organiseert de heemkundekring twee kijkavonden voor de donateurs. De kijkavonden vinden plaats op woensdag 20 en donderdag 21 april a.s. van 19.30 u tot 21.30 u in dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen. Vooraf aanmelden is niet nodig.


De donateurs van wie gegevens bekend zijn, hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Degenen die een anonieme gift hebben gedaan, hopen we via openbare nieuwskanalen op de hoogte te brengen. Ook leden van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen zijn van harte welkom. Recent is er nog (foto)materiaal boven water gekomen met betrekking tot de geschiedenis van het bord. Ook dit zal beide avonden te zien zijn.


Wat gaat er met het bord gebeuren?

Voorlopig is het bord onder goede bewaarcondities opgeslagen in ons ErfgoedCentrum, maar in de toekomst zal het een permanente plaats krijgen in het nog te bouwen bezoekerscentrum van de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest in Bergen op Zoom. Het bord blijft eigendom van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen. Met het bedrag dat nog over is, zal een replica met kleinere afmetingen worden bekostigd die permanent in de Vredeskapel in de Heijbeeksestraat komt te hangen.


De huidige geopolitieke situatie in Europa maakt duidelijk dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheid zijn. Laten we daarom hen die hiervoor het ultieme offer hebben gebracht, nooit vergeten.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons