zoeken  contact   extranet Home Home

Bezorgdheid om bouwplannen bij molen

07-03-2022


Onlangs zijn de plannen bekend geworden die een projectontwikkelaar heeft rondom de molen van Aerden in Nispen. Voor ons reden tot bezorgdheid. Kort gezegd komen de plannen erop neer dat de voormalige schuur en bijgebouwen ter hoogte van de Prins Bernhardstraat plaats maken voor een aantal woningen. Ook komen er parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. Wij onderkennen de behoefte aan woningbouw in Nispen en zijn ons ook bewust van het feit dat er in elke tijd ruimte moet zijn voor nieuwe ontwikkelingen.


Maar de plannen zoals die nu zijn gepresenteerd, leiden bij onze vereniging tot bezorgdheid. De molen is een feite een machine die moet kunnen werken. Oftewel regelmatig draaien van de wieken en de onderdelen in de molen is essentieel. Daarnaast is dit gemeentelijk bezit een rijksmonument. Als bestuur vinden wij het daarom belangrijk dat de molen met molenberg en aanbouw goed toegankelijk blijft voor gebruik, onderhoud én voor iedereen die geïnteresseerd is in dit stukje industrieel erfgoed. Vanuit educatief, cultuurhistorisch en toeristisch-recreatief oogpunt is het kunnen ´beleven´ van de molen daarbij een belangrijke voorwaarde. En het monument kan op die manier juist bijdragen aan de sterking van een leefbaar en aantrekkelijk dorp. De voorgenomen woningbouw zó dicht bij de molen voegt daaraan niets toe maar vormt daarvoor veeleer een risico.


Onze zorgen hebben wij vorige week gedeeld in een gesprek met de huidige molenaar Jos Nieuwlaat. Naast enkele (bestuurs)leden van onze kring waren hierbij ook vertegenwoordigers van de Roosendaalse Lijst en CDA Roosendaal aanwezig. Een filmpje hiervan hebben wij op onze Facebookpagina gedeeld.  


Wordt vervolgd!

 .


Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons