zoeken  contact   extranet Home Home

Voortgang herstel veldkapel

18-02-2022


Onze heemkundekring is betrokken bij het project om de veldkapel aan de Kerkweg grondig te renoveren. Afgelopen zomer hebben wij u daarover al geïnformeerd. Inmiddels zijn we aantal maanden verder en vertellen u graag wat de stand van zaken is.

Afgelopen maanden zijn diverse subsidieaanvragen ingediend om op die manier de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. De Mastboom-Brosensstichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant hebben een bijdrage toegezegd. Twee aanvragen zijn helaas afgewezen en één subsidieverzoek loopt nog. Daarnaast hebben een aantal personen en bedrijven een bijdrage geleverd in natura, via kortingen, of vrijwilligerswerk.


Vanwege de drukte in de bouw-sector en het slechte weer zijn de werkzaamheden nog niet gestart, maar binnenkort zal daarmee een aanvang worden gemaakt. Na het herstel van de kapel, de bestrating en de beplanting zal aan de rand van het natuurgebied Visdonk een plek ontstaan waar fietsers, wandelaars en andere passanten kunnen genieten van de rust en het natuurschoon. Of de gelegenheid hebben voor gebed en contemplatie. Daarbovenop kan iedereen straks via een  informatiebord kennis nemen van de geschiedenis van de kapel en omgeving.  .Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons