zoeken  contact   extranet Home Home

Inhoud De Spycker opgenomen in Collectie boeken- en tijdschriften

17-12-2021


Nispen en Essen, twee dorpen op een paar kilometer van elkaar met een eeuwenoude gedeelde geschiedenis. De verbondenheid in de kerkelijke historie, de gevolgen van een ligging aan de landsgrens en de vele economische en sociale verbindingen tussen beide gemeenschappen maakt dat wie duikt in de wat oudere historie van Essen daar vaak ook op relaties met Nispen stuit.


De Spycker

In talloze artikelen die afgelopen decennia zijn gepubliceerd in het tijdschrift en later jaarboek De Spycker van de Koninklijke Heemkundige Kring van Essen komen ook historische gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen met betrekking tot ons dorp direct of indirect terug. Daarnaast zijn in de reeks ook artikelen terug te vinden die specifiek over Nispen gaan.


Dorpsfiguren uit Nispen

En tenslotte hebben door de jaren heen ook meerdere dorpsgenoten artikelen gepubliceerd in de uitgavenreeks. In het bijzonder betreft dat wijlen Mia van Terheijden-Oudenhuysen die in de reeks ‘Dorpsfiguur uit Nispen’ kleurrijke beschrijvingen gaf over mensen en gebeurtenissen uit de eerste helft van de 20e eeuw.


Inhoudsopgaven

Om al deze redenen hebben we nu de inhoudsopgaven van alle edities van De Spycker die onze kring in haar bezit heeft, toegankelijk gemaakt via de Collectie boeken- en tijdschriften. Op die manier kunt u artikelen die (óók) betrekking hebben op Nispen gemakkelijk terugvinden. Niet alleen om daaraan op deze manier meer bekendheid te geven maar ook om iedereen die op zoek is naar informatie van dienst te zijn. Om nog eens te lezen of wellicht als bron en aanknopingspunt voor nieuwe onderzoeken en publicaties.


Op dit moment is het grootste deel van De Spycker via de genoemde collectie al beschikbaar. De resterende jaarboeken worden op korte termijn toegevoegd.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons