zoeken  contact   extranet Home Home

Mooie schenkingen voor heemkundekring

03-11-2021


In de voorbije maand hebben we enkele mooie schenkingen mogen ontvangen. Zo ontvingen wij van de familie Schrauwen-Verbocht een tekening die vervaardigd is door Albert Yssackers. Hij was een grafisch kunstenaar uit Vlaams-Brabant die vele jaren in Essen heeft gewoond en in 1981 overleed. De tekening is een afbeelding van het voormalig pand van de familie Verbocht-Konings aan het Spoorpad te Nispen. U kunt de tekening terugzien op de Beeldbank Nispen onder nummer T0064.


Van de erfgenamen van het echtpaar Guus van Nassauw en Jeanne Palings verkregen wij meerdere fotoalbums en verzamelde documentatie over Nispen. De fotoalbums van wijlen het echtpaar bevatten niet alleen familie- en vakantiefoto’s uit de privésfeer maar ook nogal wat opnamen van gebeurtenissen en organisaties waarbij het Nispense echtpaar en familieleden betrokken waren. Zoals deelname aan de H. Kindsheidoptochten, de Katholieke Jeugdvereniging, voetbalvereniging NSV en toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Van een aantal afbeeldingen hadden wij tot nu toe alleen maar reproducties maar in de fotoalbums bevinden zich ook talloze afdrukken van opnamen die nog niet eerder bekend waren.


Dit zijn mooie aanwinsten voor onze vereniging en langs deze weg willen de schenkers van harte bedanken!Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons