zoeken  contact   extranet Home Home

Open Monumentendag 2021

06-09-2021


Zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Daarom is deze dag de Nispense H. Maria Hemelvaartkerk opengesteld voor het publiek. Het thema dit jaar is ´Jouw monument, mijn monument´ en daar sluit de openstelling van de kerk goed bij aan. Van oudsher komen hier immers mensen van alle maatschappelijke rangen en standen bijeen om gezamenlijk hun geloof te beleven. Voor de Nispense kerk geldt dat dit gemeentelijke monument in de nabije toekomst omgevormd wordt tot een multifunctionele accommodatie. Naast religie worden daar ook andere functies bijeen gebracht. De kerk is open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.


Breng je stem uit!

Tevens heeft de gemeente Roosendaal een erfgoedprijs in het leven geroepen. Daarvoor komen zowel monumentale als niet-monumentale panden in aanmerking. Hiervoor is in Nispen het pand Dorpsstraat 4 (de ‘villa Van Hees – Backx’) genomineerd. De familie Christianen, de huidige eigenaar, vindt dat een mooie waardering voor het opknap- en onderhoudswerk van de afgelopen 23 jaar. De winnaar wordt beloond met een bedrag van € 2.500 te besteden aan onderhoud en renovatie van het pand. Stemmen kan tot en met 12 september via de website www.omdroosendaal.nl.


Bezoek de monumenten

In de gehele gemeente Roosendaal zijn komend weekend monumenten opengesteld. Een brochure met alle gegevens kun je downloaden via de website www.omdroosendaal.nl. Daarin vindt u niet alleen een beschrijving van alle deelnemende panden maar ook informatie over randactiviteiten zoals speciale wandelingen. En wie er geen genoeg van kan krijgen: op www.openmonumentdag.nl is informatie over alle opengestelde monumenten in heel Nederland te vinden.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons