zoeken  contact   extranet Home Home

Nieuwe presentatie gegevens collecties Geluid en Film en video

08-08-2021


Sinds vandaag kunt u de gegevens over onze verzamelingen Geluid en Film en video op dezelfde wijze raadplegen als onze andere collecties. Daarmee hebben we de laatste stap gezet in een reeks wijzigingen om onze collecties beter toegankelijk te maken. Onze collectie Geluid bestaat uit geluidsopnamen zoals interviews met oude Nispenaren, een paar cd´s en meerdere cassettes, singles en lp´s met Nispense carnavalsmuziek. De collectie Film en video bestaat uit films, videobanden en dvd´s met daarop onder andere activiteiten van onze vereniging, speciale evenementen in Nispen en opnamen van televisieprogramma´s waarin Nispenaren voorkwamen.


Sneller gegevens vinden

Al meerdere jaren kon u overzichten van deze verzamelingen bekijken via een pdf-bestand maar nu hebben we de gegevens omgezet naar een speciaal programma. Net zoals nagenoeg al onze andere collecties kunt u voortaan sneller en gemakkelijker naar bepaalde gegevens zoeken. U vindt de audio- en videoverzamelingen via het onderdeel Collecties op deze website. De nieuwe manier van registreren biedt voor ons meer mogelijkheden om deze verzamelingen te presenteren. Daarnaast kunnen wijzigingen gemakkelijker en sneller worden verwerkt. En wanneer u aanvullingen of opmerkingen heeft op de gegevens in deze en andere collecties, kunt heel eenvoudig reageren vanuit de betreffende overzichten.


Het verhaal van Nispen

Samen met alle andere verzamelingen vertellen ook audiovisuele objecten ´het verhaal van Nispen´. Wij hopen dat iedereen die interesse heeft in de historie van ons dorp en zijn bewoners op deze manier gemakkelijker informatie kan vinden. En wellicht zorgt het ervoor dat u tot ontdekking komt dat u thuis ook nog ergens interessante film- en videobeelden of geluidsopnamen hebt liggen die de moeite waard zijn om te worden bewaard. U kunt onze vereniging daarvoor altijd benaderen.


Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons