zoeken  contact   extranet Home Home

Gegevens collectie Bidprentjes online

02-06-2021


Voortaan kunt u onze verzameling bidprentjes op een nieuwe manier raadplegen. Wij verzamelen al zo´n 30 jaar bidprentjes van personen die in Nispen geboren of gestorven zijn of daar gewoond hebben. Bij elkaar gaat het op dit moment om ongeveer 1.550 exemplaren. We vinden het belangrijk om ook dit onderdeel van het Nispens erfgoed zo toegankelijk mogelijk te maken. En met deze nieuwe manier gaat dat nog beter.


Sneller gegevens vinden

Al meerdere jaren kon u een overzicht van deze verzameling bekijken via een pdf-bestand maar nu hebben we de gegevens omgezet naar een speciaal programma. Net zoals ondertussen bijna al onze andere collecties kunt u voortaan sneller en gemakkelijker naar bepaalde gegevens zoeken. U vindt de bidprentjesgegevens via het onderdeel Collecties op deze website.


Genealogisch en cultuurhistorisch belang

De bidprentjes vormen niet alleen een bron voor genealogische gegevens. In de loop van de tijd kwam op de gedachtenisprentjes steeds vaker en uitgebreidere informatie over het persoonlijk leven van een overledene te staan. Daarnaast heeft de manier waarop bidprentjes afgelopen eeuwen zijn vormgegeven ook een cultuurhistorische waarde. Het laat zien hoe nabestaanden door de tijd heen vorm hebben gegeven aan het verlies van een dierbare. En tevens leveren we hiermee een bijdrage aan het in herinnering houden van overleden Nispenaren.


Meer mogelijkheden en toch minder werk

De nieuwe manier van registreren biedt voor ons meer mogelijkheden om deze verzameling te presenteren. Daarnaast kunnen wijzigingen gemakkelijker en sneller worden verwerkt. Kortom, ook voor onze vrijwilligers levert dit winst op!
Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons