zoeken  contact   extranet Home Home

‘Meer en beter’: ons erfgoed online

01-05-2021


Meer mogelijkheden, een verbeterde weergave en gemakkelijker zoeken. Dat is vanaf vandaag van toepassing voor bijna alle verzamelingen op deze website. We hebben dit al meerdere keren aangekondigd en nu is het zover. Door deze informatie zo goed mogelijk toegankelijk te maken, geven we meer bekendheid aan het Nispens erfgoed. Daarmee verrijken we ‘het verhaal van Nispen’, bieden we mogelijkheden voor onderzoek naar het verleden en inspiratie voor de toekomst van ons dorp.


Reageren en downloaden

U kunt voortaan gemakkelijker reageren op de getoonde gegevens. Bijvoorbeeld wanneer een beschrijving bij een afbeelding niet klopt of u wellicht aanvullende informatie hebt over een voorwerp. Ook is het mogelijk om afbeeldingen te downloaden. Overigens wel in een beperkte resolutie.


Gemakkelijker zoeken

De zoekmogelijkheden zijn uitgebreid. U kunt op meerdere manieren zoeken en verfijningen aanbrengen. Uw zoekwoord is gearceerd en u kunt gemakkelijker naar verwante onderwerpen surfen. En er is een helptekst beschikbaar.


Nog meer informatie

In de collectie boeken en tijdschriften hebben we bij de titels van onze jaarboeken de inhoudsopgave opgenomen. Op die manier kunt u snel een auteur of onderwerp uit een van onze jaarboeken vinden. De Documentatiecollectie Nispen en Collectie Overige verzamelde aanwinsten zijn en worden steeds uitgebreider beschreven. Daardoor ontstaat een beter zicht op wat zich in deze collecties aan materiaal bevindt. Deze verzamelingen zijn nu ook rechtstreeks via onze website toegankelijk.


Uitbreiding volgt

Inmiddels wordt gewerkt aan het technisch toegankelijk maken van de gegevens van onze Collectie bidprentjes. Binnen niet al te lange tijd komt deze informatie online. Daarnaast volgt dit voorjaar ook nog een online raadpleegmogelijkheid van ons audiovisueel materiaal zoals singles, cd’s, videobanden en films.


Binnen onze mogelijkheden hopen wij alle geïnteresseerden met deze wijzigingen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Waar dit kan zullen we komende periode weergave en vormgeving nog optimaliseren.  Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons