zoeken  contact   extranet Home Home

Heemkundekring ontvangt begeleiding vanuit Rabobank ClubSupport

25-03-2021


Biedt huisvesting van onze vereniging in de multifunctionele H. Maria Hemelvaartkerk kansen voor het Nispens erfgoed? Kun je samenwerken met andere erfgoedorganisaties en toch voldoende zelfstandig blijven? Vraagstukken als financiën, huisvesting, vrijwilligers werven en samenwerking spelen bij veel verenigingen en zeker ook bij onze heemkundekring. Ondersteuning om mee te denken over de toekomst is daarbij altijd welkom. Daarover kunnen wij u nu mooi nieuws melden.


Rabo ClubSupport

Door middel van de ClubSupport actie ondersteunt de Rabobank het lokale verenigingsleven. De bank gaat met verenigingsondersteuning nog een stap verder door het aanbieden van masterclasses, workshops en 1-op-1 begeleiding. Door middel van een presentatie kon een aanvraag voor 1-op-1 begeleiding worden ingediend.


Heemkundekring uitgekozen voor ondersteuning

Met enige trots kunnen we melden dat de jury de presentatie van onze heemkundekring heeft uitgekozen als een van de projecten die in aanmerking komen voor professionele ondersteuning. Het gaat daarbij om vier ambities die wij willen realiseren:


1. Werving en behoud van leden, vrijwilligers en bestuurders.

2. Nauwere samenwerking met erfgoedorganisaties in de gemeente Roosendaal.

3. Aanboren nieuwe financieringsbronnen voor activiteiten.

4. Inrichten ErfgoedCentrum in de toekomstige multifunctionele H. Maria Hemelvaartkerk.

Met name het laatste punt werd door de jury interessant gevonden.

Ook leden kunnen meedenken!

In april zal er een intake gesprek gehouden worden met coach Marleen van Engelen (NOC*NSF). Het is nadrukkelijk de bedoeling dat daar niet alleen bestuursleden bij betrokken worden, maar dat mensen uit alle geledingen van de heemkundekring meepraten. Met andere woorden: ook uw mening telt!


Lijkt het u wat om mee te doen, meld u dan aan via het secretariaat (info@heemkundenispen.nl | tel. 0165-365210). U ontvangt dan informatie over mogelijke data en tijdstippen van het intake gesprek. In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, zal het intakegesprek plaatsvinden in de vorm van een onlinevergadering.


Meer weten?

Via deze link kun je de presentatie downloaden op basis waarvan onze vereniging is uitgekozen.

 


Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons