zoeken  contact   extranet Home Home

Collectie Overige aanwinsten verder uitgebreid

01-03-2021


Vorig jaar ontving onze heemkundekring het archief van de voormalige Sociëteit People Relax. Inmiddels hebben we de stukken uit deze schenking geregistreerd en opgeborgen. De plakboeken en andere archiefstukken hebben een plaats gekregen in onze collectie Overige aanwinsten. Een bijgewerkt overzicht van deze collectie treft u op onze website aan. Naast deze stukken ontvingen we ook talloze affiches met betrekking tot activiteiten van  ‘de soos’. Inmiddels zijn de eerste affiches beschreven. Die vindt u terug op de Beeldbank Nispen.

Om alle informatie uit de collectie Overige aanwinsten en de Documentatiecollectie Nispen nóg toegankelijker te maken, zijn we inmiddels ‘achter de schermen’ bezig met het invoeren van deze gegevens in het computerprogramma waarmee ook al geruime tijd onze Beeldbank Nispen, de boeken- en tijdschriftenverzameling en de collectie Voorwerpen te raadplegen zijn. Wij hopen later dit voorjaar u de resultaten te kunnen laten zien. En dat geldt voor de collectie Bidprentjes.  


Met het zo toegankelijk mogelijk maken van onze verzamelingen, kunnen geïnteresseerden eenvoudig informatie zoeken en raadplegen. Daarmee brengen we het verleden van Nispen dichtbij en biedt dit inspiratie om daarmee in het heden aan de slag te gaan.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons