zoeken  contact   extranet Home Home

Hoor tum gaon dur ´t turp!

29-01-2021


De carnavalsoptocht in Aopelaand gaat dit jaar vanwege de beperkingen in verband met het coronavirus niet door. Maar vanaf morgen om 11.11 uur  tot 17 februari 2021 kun je elke dag je eigen optocht lopen! Samen met Stichting Carnaval Nispen hebben we een foto-expositie georganiseerd bestaande uit een 30-tal afbeeldingen van het carnaval in Nispen.


Raamexpositie

De expositie start zaterdag 30 januari om 11.11 uur en duurt tot en met dinsdag 16 februari. De foto´s dateren van enkele jaren terug tot meer dan 60 jaar geleden. De afbeeldingen kun je bezichtigen achter diverse ramen van huizen, winkels en gebouwen, verspreid over meerdere straten in de dorpskern.


Quiz

Aan de expositie is een quiz gekoppeld. Wanneer je de afbeeldingen gaat bekijken zie je bij iedere foto een QR-code. Via het scannen van die code kun je over iedere foto achtergrondinformatie lezen én vind je een quizvraag. Je hebt daarvoor dus wel een smartphone of een tablet nodig en een app die QR-codes kan scannen. Maar die kun je (gratis) gemakkelijk vinden in de appstore of op internet.


Stuur de oplossing van de quiz uiterlijk 21 februari 2021 per e-mail naar raamexpo21@gmail.com. Uit de goede oplossingen kiezen wij drie prijswinnaars. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


Looproute en quizformulier

De looproute met alle locaties waar de afbeeldingen te zien zijn en het quizformulier kun je hieronder downloaden:


Looproute en quizformulier


Vragen of opmerkingen?
Heb je naar aanleiding van de afbeeldingen, looproute en quiz eventueel vragen of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen met onderstaande personen.


Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen

Inge Aerden

[e] info@heemkundenispen.nl

[m] 06-57022974


Stichting Carnaval Nispen

Jack Goorden

[e] japmgoorden@gmail.com

[m] 06-12361996


Wij bedanken iedereen die zijn of haar medewerking heeft verleend aan deze activiteit en wensen alle ´optochtdeelnemers´ veel kuier- en quizleut!Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons