zoeken  contact   extranet Home Home

Grote schenking voor heemkundekring

18-12-2020


Vorig weekend heeft onze vereniging een grote schenking mogen ontvangen van de erfgenamen van Geert en Maria Verbraak-van Eekelen. Beiden zijn in de loop van dit jaar helaas overleden. Het echtpaar was zeer betrokken bij het wel en wee in Nispen en was ook vanaf het begin van onze vereniging, bijna 30 jaar geleden, op allerlei manieren actief als vrijwilliger. Zo was Maria vele jaren actief als auteur en redactielid van ons jaarboek. En bij het opbouwen van exposities konden wij altijd een beroep op Geert doen.

Veel bewaard

De belangstelling van Geert en Maria voor hun woonomgeving en het verleden, zorgde er ook voor dat er heel wat foto’s met betrekking tot Nispen, videoopnamen, regionale historische publicaties en tal van documentatie in de loop der jaren door hen is verzameld. De schenking die wij van hun erfgenamen mochten ontvangen, bestaat dan ook uit allerlei soorten zaken. Uit de eerste ordening van het geschonken materiaal, blijkt dat zich hieronder zeker een aantal mooie aanvullingen bevinden voor de collecties van onze vereniging. De komende tijd gaan we het materiaal verder bekijken, registreren en op een adequate manier bewaren.

De herinnering blijft

Ook langs deze weg willen wij de erfgenamen van het echtpaar Verbraak-van Eekelen hartelijk bedanken voor de schenking. Met het toevoegen van hetgeen door Geert en Maria tijdens hun leven is verzameld aan de collecties van de heemkundekring, blijven op die manier ook de herinneringen aan hun betrokkenheid en inzet bewaard.


Zie ook:

29-07-2020 In memoriam: Maria Verbraak-van EekelenDeel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons