zoeken  contact   extranet Home Home

Afsluiting herdenking 75 jaar bevrijding

19-10-2020


Afgelopen najaar en dit jaar hebben wij 75 jaar bevrijding Nispen herdacht. Veel van onze activiteiten vonden plaats via het project Nispen Remembers. Daarbij stonden verhalen uit de Tweede Wereldoorlog centraal. Net als overal in Nederland was het lastig om dit jaar nog nieuwe activiteiten te organiseren. Zo is het geplande lesproject met de basisschool niet meer doorgegaan. Gelukkig hebben we op 26 oktober 2019 onder fraaie weersomstandigheden de dag van de bevrijding kunnen herdenken en vieren. Vanwege de coronamaatregelen konden veel andere dorpen en steden zoiets dit jaar niet organiseren.

Jaarboek

We zijn nu bijna een jaar verder en dit betekent dat wij eind deze maand onze herdenkingsactiviteiten definitief afsluiten en de speciale website Nispen Remembers stopzetten. Als afsluiting kunt u in ons nieuwe jaarboek, dat op 29 oktober verschijnt, een bijdrage lezen van Robert Catsburg. Hij vertelt daarin nieuwe wetenswaardigheden over de bevrijding van Nispen. En in de Kroniek van Nispen over 2019 van Corrie Verbraak-van Haperen komen alle speciale activiteiten van afgelopen jaar aan de orde.


Films

Daarnaast wijzen wij u op een tweetal films die u komende dagen - coronaproof - in de bioscoop in Roosendaal kunt gaan bekijken:


23-24-25 oktober 2020: Filmvertoning 75 jaar bevrijding in gemeente Roosendaal. Filmclub ESRA uit Roosendaal heeft een film gemaakt van alle activiteiten die vorig jaar ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in de stad en dorpen van gemeente Roosendaal plaatsvonden. De filmvertoning vindt plaats in City Cinema, Nieuwstraat 2 te Roosendaal. Meer informatie: www.c-cinema.nl/film/herdenkings-film/.


26 tot en met 1 november 2020: Filmvertoning De prijs van de vrijheid. In opdracht van de gemeente Roosendaal hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in Roosendaal. Inwoners van de stad en de dorpen komen aan bod over hun ervaringen tijdens deze oorlog. De filmvertoning vindt plaats in City Cinema, Nieuwstraat 2 te Roosendaal. Meer informatie: www.c-cinema.nl/film/prijs-van-de-vrijheid.


Tot slot

Geschiedenis is nooit af, en dat geldt zeker ook voor de periode van de Tweede Wereldoorlog. Nieuwe inzichten en nieuwe informatie zullen steeds tot nieuwe verhalen leiden over deze bewogen periode in Nispen. En die bieden weer aanleiding voor nieuwe publicaties of activiteiten. Opdat we het ons blijven herinneren.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons