zoeken  contact   extranet Home Home

Aandacht voor het Everland in Jaarboek 2020

27-09-2020


Onze heemkundekring zal op donderdag 29 oktober het jaarboek 2020 presenteren. Deze 28e jaargang bevat wederom een aantal artikelen over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot het Nispens erfgoed. Variërend van historie en cultuur tot natuur.


Cultuur en natuur

Henk Baselier beschrijft als aanvulling op een eerder verschenen artikel van Johan Matthijssen de geschiedenis van honderd jaar toneelvereniging Tot Onderling Genoegen-Onderling Kunstgenot. Ook van de hand van Henk Baselier is het 21e deel in de serie bebouwingsgeschiedenis van Nispen. Dit keer worden bestaande en verdwenen panden aan de Oude Turfvaartsestraat en Kerkweg behandeld. Toon Laro levert een bijdrage over natuurgebied Everland.


Gebeurtenissen Nispen

De uitnodiging om ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding een lezing en rondwandeling te verzorgen was voor Tweede Wereldoorlogexpert Robert Catsburg aanleiding om nader onderzoek te doen naar de gevechtshandelingen in en rond Nispen in oktober 1944. Het resultaat is een artikel dat interessant is voor zowel de geïnteresseerde in militaire geschiedenis als de ‘doorsnee’ lezer. Loes Gommeren-van Eekelen is verantwoordelijk voor de kroniek van Nispen 1919 en Corrie Verbraak-van Haperen hield nauwkeurig al het nieuws bij voor de kroniek van Nispen 2020. Ook het jaarverslag 2019 van de vereniging is in het jaarboek opgenomen.

Aanmelden voor presentatiebijeenkomst

De presentatie van het jaarboek vindt plaats in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Vanwege de geldende maatregelen in verband met Covid-19 verzoeken wij u zich vooraf aan te melden via het secretariaat (info@heemkundenispen.nl / tel.  0165-365210). Na de uitreiking van het eerste exemplaar zal er geen extra activiteit plaatsvinden.


Uitreiking en verspreiding

Personen met een volledig lidmaatschap hebben recht op een gratis exemplaar van het jaarboek. In de losse verkoop kosten de boekwerken € 18,-. Vanaf 20.30 uur is het mogelijk om jaarboeken af te halen of aan te schaffen. Niet-afgehaalde boeken worden zo snel mogelijk bij de desbetreffende leden bezorgd.


Update 19 oktober 2020: Vanwege de nieuwe coronamaatregelen kan de geplande bijeenkomst niet doorgaan. We bezinnen ons op een alternatieve presentatie. Houd ons sociale media in de gaten!


Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons