zoeken  contact   extranet Home Home

Open Monumentendag 2020 in Nispen

09-09-2020


Komend weekend, op 12 en 13 september, wordt in veel gemeenten in ons land Open Monumentendag gehouden. Door de beperkingen vanwege het coronavirus zijn veel gebruikelijk activiteiten afgelast of zijn alternatieven ontwikkeld. Ook in Nispen zijn dit jaar de activiteiten beperkt.  

In de gemeente Roosendaal kunt u in de stad en in Wouw (deels op eigen gelegenheid) diverse wandelingen en fietstochten maken. Daarnaast zijn er ook verschillende gebouwen opengesteld.


In Nispen is de Heilige Maria Hemelvaartkerk aan het Kerkplein op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken. Het gebouw zelf, dat uit 1931 dateert, is een gemeentelijk monument. In het interieur zijn versieringen en kerkmeubelen te vinden die een veel oudere geschiedenis hebben. Zo bevinden zich in het gebouw een deel van een orgel, koorbalustrade en communiebank die allemaal uit de zeventiende eeuw dateren. Deze kerkmeubelen stonden in de voormalige kerk die in 1930 is gesloopt. De fundamenten van die kerk en haar voorgangers zijn in de Turftuin te bezichtigen. Het enige rijksmonument in Nispen, de molen van Aerden aan de Dorpsstraat, zal mogelijk wel draaien maar is niet te bezoeken. De Vredeskapel (ook een gemeentelijk monument) aan de Heijbeeksestraat is in deze maanden altijd al geopend en kunt u dus ook bezoeken.


Een beschrijving van vele opengestelde en niet opengestelde monumenten in de gemeente Roosendaal kunt u vinden in een speciale brochure die ter gelegenheid van Open Monumentendag 2020 in de stad en dorpen is gemaakt. De brochure kun je hier kunt downloaden.

In de brochure treft u ook informatie aan over de wandel- en fietsactiviteiten en een speciale lezing op vrijdagavond 11 september over Onderwijs in Roosendaal. Meer informatie over Open Monumentendag in Nederland is te vinden op www.openmonumentendag.nl.


Wij wensen iedereen een mooie Open Monumentendag en ontmoeten u graag in de Nispense kerk. Tot ziens!


Naast de kerk, molen en Vredeskapel zijn er in en rond Nispen het gehele jaar door nog meer mooie erfgoedspots te bezichtigen. Meer informatie daarover leest u hier:
15-06-2020 Zomertip: 10 erfgoedspots om te zien in NispenDeel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons