zoeken  contact   extranet Home Home

Archief People Relax overgedragen aan heemkundekring

19-07-2020


Bij iedereen die zowat 50 jaar of ouder is komen bij het horen van de naam ´People Relax´ vast meteen herinneringen naar boven aan muziek en optredens in Zaal Verhoeven (met het barretje), touwtrekwedstrijden en paalzitten. De sociëteit werd eind jaren 60 van de vorige eeuw opgericht door een aantal Nispense jongeren. Vele jaren kwam jeugd uit heel de regio naar Nispen om te genieten van de soosavonden. Onder meer Herman Brood, Toontje Lager, Doe Maar en Frank Boeijen hebben daar optredens verzorgd. Eind jaren 80 viel het doek, al werden nadien nog een aantal keren reünies georganiseerd.

Wat bleef zijn plakboeken vol herinneringen, foto´s en affiches van deze Nispense jeugdorganisatie. Te samen geven deze documenten een mooi tijdsbeeld van de jeugd- en muziekcultuur. Tijdens Open Monumentendag 2019 was een deel van het archief van People Relax te bezichtigen bij onze expositie. Nu heeft de organisatie Voorheen People Relax besloten om het archief over te dragen aan onze heemkundekring. Dit gebeurde onlangs door Richard Konings en Theo Matthijssen in ons ErfgoedCentrum.


Als heemkundekring zijn we blij dat de mensen van People Relax het belangrijk vinden dat dit stukje recentere Nispense historie wordt bewaard. Komende tijd gaan we bekijken hoe we dat zo goed mogelijk kunnen gaan doen. Wij stellen deze schenking in ieder geval zeer op prijs. Dank je wel!

Op de Beeldbank Nispen zijn ook nu al afbeeldingen te vinden die betrekking hebben op People Relax. In het jaarboek 1999 is een artikel gepubliceerd over de jeugdsociëteit. Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons