zoeken  contact   extranet Home Home

Onze collecties zijn weer verder uitgebreid

18-05-2020


Door de coronacrisis zijn veel geplande erfgoedactiviteiten bij ons en in de regio gestaakt of uitgesteld. Maar andere werkzaamheden van onze kring kunnen gelukkig ´gewoon´ doorgaan.


Zo bestaat de Beeldbank Nispen inmiddels uit meer dan 6.800 afbeeldingen en zijn afgelopen weken weer een groot aantal objecten toegevoegd aan onze verzameling voorwerpen. Er zijn al bijna 450 objecten gefotografeerd, geregistreerd en online te bekijken.


Bij de nieuw toegevoegde objecten zijn veel medaillons te vinden die door de voormalige handboogschutterij Bouwmans Eendracht van de Brembos  in de wijde omgeving zijn gewonnen.


Ook hebben wij recent een grote schenking mogen ontvangen van de nabestaanden van Kees Wiericx. Wijlen Kees Wiericx was vele jaren actief in het Nispense dorpsleven zoals bij NSV en het Oranje Comité. Diverse herinneringen aan activiteiten van de lokale voetbalvereniging, People Relax  en  de Trim-Gymclub maar bijvoorbeeld ook documenten met betrekking tot het buurtschap Luie Brandput heeft hij achtergelaten en hebben wij van zijn zoons mogen ontvangen.


De schenking is een waardevolle aanvulling op onze verzamelingen met betrekking tot het Nispens erfgoed. Hartelijk dank daarvoor! Een deel hiervan is inmiddels al te raadplegen in de verschillende collecties.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons