zoeken  contact   extranet Home Home

Einde verhalenroute ‘Nispen Remembers’

07-05-2020


Op 14 september 2019 startten we met onze interactieve verhalenroute ‘Nispen Remembers’. Via twintig locaties met elk een toepasselijk verhaal kon iedereen kennis maken met de gebeurtenissen in ons dorp en de belevenissen van Nispenaren gedurende de Tweede Wereldoorlog. We organiseerden dit vanwege de viering van 75 jaar bevrijding van ons dorp op 26 oktober vorig jaar. Vanwege de belangstelling hebben wij tot twee keer toe de verhalenroute verlengd. Nu de herdenking en viering van 75 vrijheid in ons land grotendeels voorbij is, vinden wij het ook een goed moment om de verhalenroute in en om Nispen te beëindigen. De komende dagen worden de bordjes verwijderd.

Wij kijken zelf met een goed gevoel terug op deze verhalenroute en hebben geconstateerd dat er een mooie belangstelling was van Nispenaren en andere geïnteresseerden om op deze manier deze donkere periode in onze recente geschiedenis te ‘beleven’. Het is alleen jammer dat de beoogde activiteit voor de leerlingen van de basisschool vanwege het coronavirus niet kon doorgaan.

Graag willen wij iedereen bedanken die zijn of haar medewerking heeft verleend aan het succes van de verhalenroute. Wij denken daarbij ook aan alle bewoners die zo vriendelijk waren om gedurende vele maanden een bordje in of voor hun tuin te dulden. En wij vinden het absoluut geweldig dat onze twintig bordjes alle maanden gespaard zijn gebleven van vandalisme. Heel veel dank daarvoor!


De speciale website Nispen Remembers blijft in ieder geval tot en met 15 augustus (einde Tweede Wereldoorlog in Azië) in de lucht. De verhalen kun je dus ook nog komende periode online blijven beluisteren. En op onze Beeldbank Nispen vind je de gebruikte foto’s voor de bordjes terug. Ook zie je daar nog veel meer foto’s van mensen, gebouwen en bijeenkomsten in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en de herdenkingen en feesten in de jaren daarna.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons