zoeken  contact   extranet Home Home

Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

22-12-2019


Kerstmis: het feest van vrede en de terugkeer van het licht na een periode van duisternis. Het afgelopen jaar is in Nispen en de rest van West-Brabant uitgebreid herdacht dat er 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat wij sindsdien in vrede en vrijheid hebben mogen leven is geen vanzelfsprekendheid. Een duurzame vrede wordt bereikt door verbinding te zoeken, kloven te overbruggen.


Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen organiseerde diverse activiteiten die in het teken stonden van 75 jaar bevrijding: een interactieve verhalenroute langs 20 locaties in en om Nispen met een interessant oorlogsverhaal, een ‘belevingstour’ met Robert Catsburg en een lezing van Jan van Oudheusden bij de presentatie van het jaarboek, waarin ook aandacht besteed wordt aan 75 jaar bevrijding. Hierbij werd samengewerkt met andere organisaties zoals Stichting Cultureel Nispen, Oranje Stichting Nispen en Sportdorp Nispen ‘Lopen in Vrijheid’.


Een aantal personen die zich in 2019 structureel als vrijwilliger hebben ingezet voor de vereniging ontvingen als blijk van waardering een kerstattentie in de vorm van een kerststol. Daarnaast willen wij ook alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze en andere activiteiten hartelijk bedanken.


Desondanks mogen we onze ogen niet sluiten voor het feit dat het ledental en het vrijwilligersbestand langzaam afneemt en vergrijst. Om ook in de toekomst met succes heemkundige activiteiten te kunnen blijven ondernemen, zal de heemkundekring samenwerking moeten blijven zoeken met Nispense organisaties en de andere erfgoedorganisaties in de gemeente Roosendaal.


Het bestuur van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen wenst u prettige kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar!Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn