zoeken  contact   extranet Home Home

Voorzitter en secretaris ontvangen onderscheiding

20-10-2019


Vanmiddag hebben zowel onze voorzitter René Leijdekkers als secretaris Inge Aerden een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de heemkundekring in dorpshuis Nisipa. De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Van Midden van de gemeente Roosendaal.


De zaal van het dorpshuis was goed gevuld met talloze leden van de vereniging en andere belangstellenden uit Nispen en daarbuiten die speciaal waren gekomen voor de lezing en wandeling over Battle Field Nispen door de heer Robert Catsburg of om de huldiging van de twee bestuursleden bij te wonen. Voorafgaand aan de bijeenkomst had burgemeester Van Midden in het bargedeelte een inlooplunch georganiseerd voor de Nispenaren om op ongedwongen wijze kennis te maken met de dorpsbewoners. Menigeen genoot van een broodje en kopje koffie, persoonlijk door de burgemeester ingeschonken. Om 14.00 uur begon de lezing en ook de burgemeester ging mee om te luisteren naar de heer Catsburg. Zowel Inge als René hadden geen idee dat dit allemaal niet zo maar was. Na de lezing nam oud-bestuurslid Toine Rens het woord en gaf aan dat hij er waarde aan hechtte om enkele vrijwilligers in het zonnetje te laten zetten. Toen familieleden van de voorzitter en secretaris binnenkwamen en de burgemeester zijn ambtsketting omdeed werd het wel duidelijk wat er zou gaan gebeuren. Burgemeester Van Midden ging in op de vele verdiensten van zowel Inge als René gedurende al vele jaren voor onze vereniging maar ook hun vrijwilligerswerkzaamheden op andere gebieden in Nispen en binnen de gemeente Roosendaal. Daarom vond hij prettig om bekend te maken dat beide personen door de koning tot lid in de orde van Oranje-Nassau waren benoemd. Het was voor Han van Midden de eerste keer in zijn ambt als burgemeester om inwoners een onderscheiding uit te reiken en op te spelden. Met applaus van de vele aanwezigen en het uitbrengen van een toast werd de huldiging bezegeld.


Na de felicitaties aan de gedecoreerden werd de middag voortgezet met de wandeling door Nispen. Bij terugkomst in dorpshuis Nisipa werd onder het genot van een drankje met de voorzitter en secretaris nog geborreld over deze mooie blijk van waardering. Allebei van harte gefeliciteerd!


Meer over de lezing en wandeling zelf volgt komende week.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn