zoeken  contact   extranet Home Home

Aandacht voor bevrijders Nispen in nieuw jaarboek

13-10-2019


Deze periode wordt op allerlei manieren stil gestaan bij de bevrijding van Nispen 75 jaar geleden. Binnenkort verschijnt het 27e jaarboek van onze vereniging. Ook in deze publicatie zal hieraan aandacht worden besteed. In een artikel van Inge Aerden wordt de Polar Bear Divisie - in het bijzonder de 56e Onafhankelijke Infanterie Brigade – gevolgd op haar weg van de stranden van Normandië tot Nispen. Daarnaast komen een aantal andere onderwerpen aan bod. Marius Broos schreef een artikel over de voormalige kledingfabriek Delana waar ook heel wat vrouwen uit Nispen hebben gewerkt. Huub Klaassen besteedt aandacht aan de geschiedenis van ‘een communiebank, een gilde en oude akte’. Loes Gommeren-van Eekelen stelde de kroniek van Nispen 1918 samen en Corrie Verbraak-van Haperen verzorgde de kroniek van Nispen 2018. Ook het jaarverslag van de vereniging is opgenomen in het jaarboek.


De presentatie van het jaarboek zal op donderdag 7 november plaatsvinden in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen. In verband met de aansluitende lezing is het aanvangstijdstip van de bijeenkomst vervroegd naar 19.30 uur.


Het jaarboek omvat 140 pagina’s en is rijk voorzien van kleurenillustraties. Leden die het volledige bedrag aan contributie betalen, hebben recht op een gratis exemplaar. Dit kan op het eind van de avond mee naar huis worden genomen. De jaarboeken die niet zijn afgehaald, worden zo snel mogelijk na 7 november thuisbezorgd. Losse exemplaren kosten € 18 en zijn verkrijgbaar via het secretariaat (e-mail: info@heemkundenispen.nl of tel. 0165-365210).Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn