zoeken  contact   extranet Home Home

Steek een kaarsje op voor de Brabantse gesneuvelden

06-10-2019


Begin dit jaar hebben wij u verteld dat er werd gewerkt aan digitale Brabantse eregalerij van gesneuvelde militairen en verzetsmensen  in het kader van 75 jaar bevrijding. In deze galerij zijn ook een vijftal Nispenaren opgenomen. Dit betreffen Jan Suijkerbuijk, Philomena Suijkerbuijk-Cools (opgepakt wegens verzetswerk en omgekomen in Duitsland), Harrie Coenraads (verongelukt tijdens werkzaamheden als lid van de Binnenlandse Strijdkrachten), Marinus Scheepers (gesneuveld als dienstplichtig soldaat in Nederlands-Indië) en Toon van Eekelen (gesneuveld als dienstplichtig soldaat op de Grebbeberg). Onze heemkundekring heeft hiervoor informatie en afbeeldingen beschikbaar gesteld.


Inmiddels is de voorlopige website omgezet in definitieve eregalerij. Op een respectvolle manier worden deze Nispenaren en vele andere Brabanders via een afbeelding en levensbeschrijving tot leven gebracht en herdacht. U kunt deze mensen eren door een digitaal kaarsje aan te steken bij ieder persoon.


Onder meer via deze moderne wijze houden we de herinnering aan gesneuvelden levend. Want 75 bevrijding is niet alleen feest maar ook herdenken.


Zie ook:

Nispenaren krijgen een gezicht in Brabantse eregalerij gesneuvelden

21-02-2019Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn