zoeken  contact   extranet Home Home

Belevingstour Battlefield Nispen

22-09-2019


Onder de titel Battlefield Nispen organiseert onze heemkundekring een ‘belevingstour’ over de bevrijding van Nispen onder leiding van Robert Catsburg. Na een inleidende presentatie ondersteund met foto’s, filmbeelden en topografische kaarten, starten we met een wandeling van 3,5 à 4 km in het buitengebied van Nispen waar de belangrijkste gevechtshandelingen plaats hebben gevonden. Bij slecht weer is er een alternatief voorzien.


Robert Catsburg (1969) is een erkend expert op het gebied van de bevrijding van zuidwest Nederland. Hij heeft jarenlange ervaring als gids langs plekken waar zich destijds interessante gebeurtenissen hebben afgespeeld. Daarnaast heeft hij meerdere boeken over het onderwerp op zijn naam staan en bezit hij een grote collectie oorlogsattributen waarmee hij zijn tours verlevendigt.


Battle Field Nispen start om 14.00 uur in dorpshuis Nisipa (met koffie) en zal duren tot ongeveer 17.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.


Deze lezing met wandeling is een van de activiteiten die wij organiseren ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Nispen. Meer daarover leest u op onze themawebsite nispenremembers.heemkundenispen.nl.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn