zoeken  contact   extranet Home Home

Verhalenroute Nispen Remembers van start

14-09-2019


Met de onthulling van het eerste tekstbord door Wim van de Sanden is zaterdagmiddag de interactieve verhalenroute Nispen Remembers in gebruik genomen. Een aantal aanwezigen hadden zich verzameld bij de tuin van De Pastorie aan de Bergsebaan om de onthulling bij te wonen. Door voorzitter René Leijdekkers van onze kring werd een korte inleiding gehouden. Daarna vertelde Corné Uijtdewilligen een en ander over de achtergrond en opzet van de verhalenroute. Vervolgens was het de beurt aan Wim van de Sanden. Hij was gevraagd om het eerste bordje te onthullen omdat zijn moeder, wijlen Marie van de Sanden-Konings, een van de Nispenaren is van wie meerdere getuigenissen zijn opgenomen in de route door middel van geluidsfragmenten. Wim gaf aan dat zijn moeder het zeker op prijs gesteld zou hebben dat zij op deze manier een bijdrage kon leveren aan de geschiedschrijving van Nispen. Met het weghalen van een doek werd het eerste bord zichtbaar dat als onderwerp de mobilisatie heeft. Uiteraard werd ook de QR-code gescand om het bijbehorende geluidsfragment te beluisteren.


Naast het bord midden in het centrum van Nispen, zijn op nog negentien andere plekken in en rond Nispen borden geplaatst met daarop een informatieve tekst. In elk geval tot 27 oktober a.s. kunnen geïnteresseerden op eigen gelegenheid de route lopen dan wel fietsen. Via de website nispenremembers.heemkundenispen.nl kan een gratis flyer gedownload worden met een plattegrond waarop de borden staan aangegeven. De flyer is ook beschikbaar bij Dorpshuis Nisipa en diverse Nispense horecagelegenheden en winkels.


Zaterdag 14 september stond ook in het teken van Open Monumentendag en waren de kerk (ook geopend wegens Nispen Inspireert!) en de Vredeskapel opengesteld. Daarnaast was door onze vereniging tevens een kleine expositie georganiseerd in de bar van Zaal Verhoeven over deze zaak alsmede 50 jaar People Relax, 85 jaar harmonie Sint Caecilia en 100 jaar Onderling Kunstgenot. Menigeen stapte vandaag binnen om foto’s en voorwerpen te bekijken en met andere bezoekers werd menige herinnering opgehaald. Ook op 15 september is de expositie in Zaal Verhoeven nog te bekijken tussen 11.00 en 17.00 uur. Ook de Vredeskapel en uiteraard de kerk zijn dan geopend.


Foto’s van deze dag volgen nog.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn