zoeken  contact   extranet Home Home

Bezoek van de heemkundekring aan een warm Brugge

04-06-2019


Op zondag 2 juni stond de ledenuitstap naar Brugge op het programma. Vanwege de volle evenementenkalender in Nispen en de volle agenda bij een aantal vaste deelnemers, wordt het steeds moeilijker om een geschikte dag te vinden voor de jaarlijkse excursie. Ondanks het verschuiven van de aanvankelijke datum was het aantal deelnemers met 28 personen lager dan gewoonlijk.


De reis richting de hoofdstad van West-Vlaanderen verliep voorspoedig, zodat de groep stipt op tijd arriveerde bij het aan het Minnewater gelegen restaurant Maximiliaan van Oostenrijk waar een kopje koffie met een koffiekoek stond te wachten. Onder leiding van twee uitstekende gidsen werd vervolgens een stadwandeling gemaakt langs alle hoogtepunten die het historische stadscentrum van Brugge te bieden heeft. En we waren bepaald niet de enige toeristen die op deze zonovergoten dag aanwezig waren in de stad. Na twee uur site seeing werd ontmoetten de ‘snelle’ en ‘langzame’ groep elkaar weer op de Markt. Restaurant Sint Joris serveerde een uitstekend verzorgde lunch die bestond uit een kop soep, diverse soorten brood en beleg en rauwkostgroenten.


Enkele dagen voor vertrek had de organisatie bericht gekregen dat de geplande rondvaart op de Brugse reien niet door kon gaan. Gezien het feit dat de temperatuur ondertussen tot (bijna) tropische waarde was gestegen en het razend tempo waarin de bootjes door de grachten werden gejaagd, hoefde men hier achteraf bezien niet om te treuren. Vooral ook omdat er een uitstekend alternatief was gevonden in een bezoek aan het Historium. Op de plaats van de verdwenen Waterhalle, een middeleeuwse overdekte haven van bijna een voetbalveld groot, is recent een ‘experience’ geopend.  In de 7 historische themakamers waant de bezoeker zich door middel van beeld, geluid, decor en virtual reality in het Brugge van de 15e eeuw toen de stad haar Gouden Eeuw beleefde.


Nadat iedereen nog de mogelijkheid had gekregen om een verfrissing te gebruiken op een van de vele terrassen, werd de terugreis naar Nispen aanvaard. De chauffeur wist de vele files op het einde van het Hemelvaartsweekend handig te omzeilen, zodat we met slechts met een kwartier vertraging terug thuis waren.


Een aantal foto´s van de excursie, gemaakt door René Leijdekkers en Toine Rens, zijn te zien op de website bij het onderdeel In beeld.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn