zoeken  contact   extranet Home Home

Heemkundekring werkt aan verhalenroute oorlog en bevrijding

05-05-2019


Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd. Hieraan wordt door verschillende organisaties op allerlei wijzen aandacht besteed. Ook onze vereniging is hiervoor actief. Onder de titel ´Nispen Remembers´ werken we aan een route met verhalen over wat Nispenaren meemaakten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bedoeling is om dit op een interactieve manier te gaan presenteren. Naast de aandacht die er is voor de route die de bevrijders hebben afgelegd richting Nispen door het ophalen van het bevrijdingsvuur door de Nispense Runners, leggen wij met onze activiteit het accent op de gebeurtenissen in ons dorp zelf. De verhalenroute zal ook betrokken worden bij een lesprogramma voor de leerlingen van de basisschool in het dorp over oorlog en bevrijding in Nispen.


De start van deze verhalenroute zal een onderdeel vormen van Nispen Inspireert! Dit evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Cultureel Nispen heeft dit jaar als thema De Kunst van Vrijheid. Meer over dat programma is te vinden op ni2019.cultureelnispen.nl.


Meer weten over de viering van 75 jaar bevrijding in Europa en Nederland? Op de volgende websites kunt u daar vanalles over vinden:


www.4en5mei.nl


www.europeremembers.com


www.brabantremembers.comZie ook:


Nispenaren krijgen een gezicht in Brabantse eregalerij gesneuvelden

21-02-2019


Aan de slag voor 75 jaar bevrijding

21-01-2019Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn