zoeken  contact   extranet Home Home

Collectie Nispense affiches nu ook letterlijk ‘in beeld’ gebracht

28-04-2019


Dit jaar is er veel aandacht voor de 100-jarige toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Van veel voorstellingen van deze club bezitten wij affiches. Maar bijvoorbeeld ook van activiteiten van KPJ, NSV, Stichting Cultureel Nispen en nog van veel meer organisaties en evenementen. Bijna 300 affiches hebben wij in onze collectie. Tezamen geven die een beeld van gebeurtenissen in Nispen van eind jaren 80 vorige eeuw tot begin dit jaar. Omschrijvingen van deze affiches kon u al langere tijd raadplegen via de Beeldbank Nispen. Maar recent zijn alle affiches gefotografeerd zodat nu dit stukje Nispens erfgoed ook letterlijk ‘in beeld’ is gebracht!


Van veel affiches konden wij het jaartal van de gebeurtenis achterhalen maar niet in alle gevallen was dit mogelijk. Hebt u informatie over het jaartal dat hoort bij de data die op een affiche staan vermeld? Neem dan contact met ons op. Op die manier kunnen we de informatie aanvullen.


Naast deze aanvullingen bij de Beeldbank Nispen, zijn tevens een aantal nieuwe objecten toegevoegd aan onze collectie voorwerpen. Ook deze kunt u online bezichtigen. Ga daarvoor naar het onderdeel Collecties op deze website.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn