zoeken  contact   extranet Home Home

Nieuwe toevoegingen aan Beeldbank Nispen

07-01-2019


Onze verzamelingen groeien nog steeds door. Wij informeren u graag over de laatste ontwikkelingen. Zo is afgelopen maanden het beeld van het verleden van Nispen weer verder gecompleteerd. Er zijn diverse afbeeldingen van Nispen en de Nispenaren toegevoegd. Zoals tekeningen, foto’s en meerdere dia’s. U kunt u nu bij voorbeeld ook eens terugkijken naar hoe de allereerste ruimte van onze vereniging, het Heemarchief aan de Dorpsstraat, er uit zag of naar de voorbereidingen voor de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in oktober 1994. Speur rond in onze Beeldbank en maak kennis met hetgeen, mede dankzij de welwillende medewerking van heel veel (oud-)Nispenaren is verzameld.


Ook onze collectie Boeken en tijdschriften is verder uitgebreid. Alle aanvullingen worden periodiek verwerkt in het overzicht dat u via onze website kunt raadplegen. Zoals wij al eerder aangaven, geldt dat eveneens voor de verzameling voorwerpen. Omdat we niet alles kunnen bewaren, heeft het bestuur inmiddels al een aantal voorwerpen die geen specifieke relatie met Nispen hebben, van de hand gedaan. Daardoor besparen we ruimte maar ook tijd en geld want om onze verzamelingen op een fatsoenlijke manier in stand te houden moeten we ook investeren in materialen en inzet van vrijwilligers om alles te registreren en geordend te houden. Omwille van deze redenen en de voortschrijdende digitalisering, hebben we daarnaast besloten om vanaf 1 januari dit jaar niet langer meer automatisch afdrukken van ingescande foto’s te maken om die te bewaren. De standaardafdrukken zijn lang niet altijd geschikt om te gebruiken voor een expositie, bovendien vallen vaak ook stukjes weg in vergelijking met de originele afbeelding.


Wat betekent dit nou concreet? Het komt erop neer dat we afbeeldingen die aan ons digitaal worden aangeleverd of waarvan we zelf een scan mogen maken, enkel nog bewaren als een digitaal bestand. Uiteraard bewaren we wel originele fotoafdrukken wanneer we die in ons bezit krijgen. We gooien géén originele foto’s, ansichtkaarten of dia’s weg! Dit geldt natuurlijk ook voor de foto’s die we al in ons bezit hebben.


Zie ook:

Collectie voorwerpen verder uitgebreid 11-12-2018Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn