zoeken  contact   extranet Home Home

Spannende quiz levert derde plaats voor Team Nispen op

24-11-2018


Een spannende regionale heemkundequiz leverde een derde plaats op voor onze vereniging. Niet alleen een mooie uitslag voor Nispen maar het was tevens een gezellige avond voor de deelnemers van ´Team Nispen´.


Al vele jaren nemen de West-Brabantse heemkundekringen het tegen elkaar op in de regionale heemkundequiz. Op 23 november vond de editie 2018 plaats in De Geerhoek in Wouw. Er hadden zich maar liefst 21 teams aangemeld die werden verwelkomd met koffie en een plakje Wouwse Klinkerkoek. De organiserende kring De Vierschaer had een leuke quiz in elkaar gezet met acht ronden theorievragen over de Watersnoodramp 1953, mythologie, bekende Brabanders, vriend&vijand, actualiteit, ‘Waddis ?’, sport, oude TV-series, muziek uit de jaren 60 en ‘poep en pis’. Tussendoor moesten er nog vier doevragen opgelost worden over klassieke auto’s, muziekinstrumenten, logo’s en woorden met meerdere betekenissen (homoniemen). Als extraatje werd ieder team getrakteerd op een schaal met diverse soorten koekjes die benoemd moesten worden, maar dit telde niet mee voor de einduitslag.


Een enkele keer gaf een vraag aanleiding tot discussie, maar dit werd door de quizleiding adequaat opgelost. Met enige vertraging vanwege een probleem met de computersoftware, kon de eindstand bekend gemaakt worden. Daarbij bleek dat een paar kringen die traditioneel hoog eindigen nu wat minder gescoord hadden. Het team van onze heemkundekring bestaande uit Cees Sep, Corrie Verbraak, Madeleine Dekkers, Ad van Hees, Corné Uijtdewilligen, René Leijdekkers, Loes Gommeren en Inge Aerden leverde opnieuw een uitstekende prestatie door als derde te eindigen met een totaal van 81 punten. De wisseltrofee, een Klinkerkoek en ‘eeuwige roem’ gingen naar de winnaar, heemkundekring Fijnaart en Heijningen. Het verschil met de nummer twee Nieuw Vossemeer was slechts een half puntje (82,5 om 82).


Enkele foto´s van deze avond, kunt u bekijken bij het onderdeel In beeld op deze website.Deel deze pagina

Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn