zoeken  contact   extranet Home Home

25 Jaar aandacht voor Oranjebomen

25-04-2018

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat onze vereniging besloot om extra aandacht te besteden aan de toenmalige twee Oranjebomen in Nispen. Op 30 april 1993 ´adopteerden´ wij de Julianalinde en de Beatrixlinde. Dat was de start om vanaf toen meer aandacht te besteden aan deze vormen van cultuurhistorisch erfgoed in ons dorp. De bankjes bij beide bomen vormen bij mooi weer aangename rustplaatsen voor fietsers en wandelaars.

In 2004 kwam er  op ons initiatief een derde boom bij: de Amalialinde. Vijf jaar geleden volgde vanwege de inhuldiging van koning Willem-Alexander de aanplant van de Koningslinde in het plantsoen op Oostmoer. Daarmee beschikt Nispen over vier bomen die de band met het koninklijk huis symboliseren. Meer over deze groenelementen kunt u lezen op de pagina over de Oranjebomen op onze website.

Uiteraard kunt u op onze Beeldbank Nispen meerdere afbeeldingen van alle bomen terugvinden, zowel van recente jaren als van ongeveer 75 jaar geleden. Dan kunt u zien dat in vroegere tijden de Nispense kermis bij de Julianalinde plaatsvond. Daarnaast zijn in onze verzameling afbeeldingen ook verschillende foto’s van de viering van Koninginnedagen door de jaren heen te bekijken.

Kortom: met een blik op deze foto’s met een ‘Oranje-tintje’ komt u helemaal in de stemming om Koningsdag 2018 te vieren. Veel plezier!

Home  >  Actueel  >  Nieuws

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn