07-01-2018 Aopelaandse carnavalsobjecten digitaal in beeld

Nu de periode van de feestdagen voorbij is, komt carnaval 2018 al snel in beeld. Mede met het oog op de viering van 55 jaar carnaval in Nispen leek het ons een goed idee om de aanwezige carnavalsobjecten in onze verzamelingen figuurlijk en letterlijk in beeld te brengen. Afgelopen weken is hier hard aan gewerkt met als resultaat dat u nu online talloze veldtekens, huisorders en andere voorwerpen met betrekking tot het Nispense carnaval kunt bezichtigen. Door de toevoeging van deze ´Aopelaandse carnavalaria´ zijn ondertussen meer dan 260 voorwerpen te bekijken! U vindt deze verzameling via het onderdeel Collecties op deze website en klik vervolgens op het onderdeel Voorwerpen. Hiermee krijgt u al een voorproefje op de expositie ter gelegenheid van het jubilerende carnaval in Nispen die volgende maand door Stichting Carnaval Nispen wordt georganiseerd.

Daarnaast kunt u vanaf heden ook al tientallen titels van onze boeken en tijdschriften online raadplegen. Daardoor kunt u zoeken op bijvoorbeeld auteur, titel en onderwerp in onze verzameling publicaties. Dit is nog geen volledig overzicht, dat kunt u vooralsnog vinden via een pdf-bestand op onze website. Het is de bedoeling dat in de loop van de komende maanden alle titels worden ‘overgezet’ naar de nieuwe systematiek én deze en de andere gegevens bestanden geïntegreerd worden in onze eigen website. Wordt vervolgd!