20-10-2017 Jaarboek 2017 verschenen

Afgelopen dinsdag werd het 25e jaarboek van onze vereniging gepresenteerd. Dit gebeurde in het bijzijn van zo’n 30 leden in dorpshuis Nisipa.

Na een welkomstwoord door voorzitter René Leijdekkers, ging redactielid Marius Broos - bij afwezigheid van contactpersoon Henk Baselier - in op de ‘zilveren’ editie. Naast een terugblik op 25 jaar publicaties en redactiewerk, passeerden ook de artikelen in het jaarboek 2017. Vanwege de jubileumeditie bevat de nieuwe uitgave enkel kleurenafbeeldingen en heeft het boekwerk een ‘glossy’ kaft gekregen. Vervolgens kregen alle aanwezige auteurs van de artikelen in het jaarboek een exemplaar uitgereikt onder applaus van de aanwezigen voor hun werkzaamheden. Ook Maria Verbraak-van Eekelen en Madeleine Dekkers-Schepers ontvingen waardering voor het feit dat zij al 25 jaar redactionele werkzaamheden verrichten voor het jaarboek door middel van een bos bloemen en applaus.

De avond werd vervolgd met een lezing door voormalig BN DeStem-journalist Ad Rooms over de jaren 80 van de vorige eeuw onder de titel ‘Doemdenkers en positivo’s’ Via een aantal verschillende thema’s vertelde hij, en liet hij ook zien, welke ontwikkelingen plaatsvonden in dat decennium. Daarbij had hij gekozen voor onderwerpen die dicht bij het aanwezige publiek stonden zoals de voorgenomen plaatsing van de kruisraketten op Woensdrecht, de introductie van personal computer en magnetron en het EK voetbal in 1988. Het was dan ook een herkenbaar verhaal waar de aanwezigen zeker van genoten hebben.

Na afloop konden de aanwezige leden het nieuwe jaarboek mee naar huis nemen. Leden die niet aanwezig waren, krijgen binnenkort het nieuwe exemplaar thuisbezorgd. Het nieuwe jaarboek bevat 160 bladzijden en acht uiteenlopende artikelen. Voor de inhoud klik hier. De uitgave is rijk geïllustreerd met foto’s, kaarten en tekeningen. Losse exemplaren van het jaarboek zijn te koop à € 17 via het secretariaat (email: info@heemkundenispen.nl  of telefoonnummer: 0165-365210).