zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.


Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen

Op zaterdag 1 april a.s. Is het ErfgoedCentrum Nispen weer opengesteld voor publiek. Voor de laatste keer op deze locatie. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen welkom voor het raadplegen van de collecties of gewoon een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie.
26-03-2023

Kom naar de Jaarvergadering 2023!

Op donderdag 23 maart organiseren wij de algemene ledenvergadering 2023 van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om mee te praten over de gang van zaken binnen onze vereniging.
03-03-2023

Winterwandeling op 26 februari

Het is inmiddels al een traditie aan het worden: onze winterwandeling op de eerste zondag na carnaval. Ook dit jaar organiseren we deze activiteit, een mooie gelegenheid om weer wat calorieën eraf te lopen.  
16-02-2023

In the spotlight: Carnaval in Nispen

Carnaval staat op het punt van beginnen. In de aanloop daar naar toe vinden er al volop activiteiten plaats. Feestvieren vóór het begin van de vastenperiode is een eeuwenoude traditie. Het georganiseerde carnaval zoals we dat nu in Nispen kennen, ontstond pas rond 1960.

05-02-2023

Bezoek uit Engeland aan herdenkingsbord gesneuvelde bevrijders

De uit Engeland afkomstige Matthew Neame, een kleinzoon van een bevrijder van Nispen in 1944, heeft op 22 december jl. de regio bezocht om meer te weten te komen over het oorlogsverleden van zijn familie. Matthew ging onder meer naar de Oude Waag in Bergen op Zoom. In dat gebouw staat sinds enkele maanden het bord met de namen van gesneuvelde Britse soldaten in Nispen en omgeving.
07-01-2023

Archief KVO Nispen en andere aanwinsten 2022

Het jaar 2022 zit er bijna op. Een goed moment om ook terug te kijken op onze collecties waarin we het Nispens erfgoed bewaren. We ontvingen dit jaar verschillende keren materiaal van historische waarde en registreerden al eerder ontvangen items. We informeren u in het kort over de belangrijkste zaken.
30-12-2022


Wij zoeken: een auteur voor de ‘Kroniek van Nispen’

Het verleden van Nispen onderzoeken en vastleggen. Dan doen we al vele jaren en op allerlei manieren. Zo geven we al 30 jaar een jaarboek uit waarin we ook steeds de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Nispen beschrijven. Daarvoor zoeken we met ingang van 1 januari 2023 een nieuwe auteur.

07-12-2022

De veldkapel aan de Kerkweg; luister het verhaal terug

Bijna drie maanden geleden werd de veldkapel aan de Kerkweg ingewijd. Marco Schillemans heeft een podcast gemaakt over dit object. Wij brengen die graag onder de aandacht.
04-12-2022

Jaarboek niet goed? Neem contact op!

Momenteel verspreiden wij de nieuwste jaarboeken die nog niet door onze leden waren opgehaald tijdens de presentatiebijeenkomst. Helaas hebben we moeten constateren dat er een aantal jaarboeken niet goed zijn ingebonden. De volgorde is omgedraaid waardoor bladzijde 1 achteraan begint en zo verder terugloopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
21-11-2022

Team Nispen wint Regionale Heemkundequiz!

Gisterenavond vond na drie jaar weer een editie plaats van de Regionale Heemkundequiz. Vanwege de coronapandemie kon deze activiteit in 2020 en 2021 niet doorgaan. Dit jaar werd de quiz voor de West-Brabantse erfgoedverenigingen georganiseerd door heemkundekring De Vierschaer uit Wouw.
19-11-2022

Nispense ‘covergirl’ op speciale uitgave tijdschrift Quest Historie

Komende woensdag is het 78 jaar geleden dat de dorpskern van Nispen werd bevrijd door de geallieerden. De oorlog en bevrijding spreken nog steeds veel mensen tot de verbeelding. Zo werd in juli de heemkundekring benaderd door uitgeverij Hearst Media of het mogelijk was om een afbeelding uit onze collectie te gebruiken voor de cover van een speciale uitgave over de Tweede Wereldoorlog.
23-10-2022

Jaarboek nummer 30 verschenen

Gisterenavond werd het 30e jaarboek van onze kring gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in dorpshuis Nisipa. Hierbij waren zo´n 30 personen aanwezig die welkom werden geheten door voorzitter Toon van Wesel. Hij ging daarbij ook nog in op het vernieuwde bestuur sinds dit voorjaar en gaf aan dat nieuwe bestuursleden nog steeds welkom zijn.
21-10-2022


 


Home  >  Actueel  >  Nieuws  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons