zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Mobiele website compleet

Vanaf april hebben wij een vernieuwde website met een mobiele versie daarvan. Toen gaven wij aan dat het aantal mobiele pagina´s nog beperkt was en dit steeds verder zou worden uitgebreid. Nu als laatste de informatie over het Nispense rijksmonument, de molen van Aerden, is aangepast en geactualiseerd, zijn alle pagina´s van heemkundenispen.nl die u op een smartphone kunt bekijken aangepast aan een kleiner scherm.

08-08-2018

Aandacht voor collecties heemkundekring bij Brabants Erfgoed

Komende periode wordt Brabantbreed bekendheid gegeven aan de collecties afbeeldingen en voorwerpen van onze kring. Onze vereniging staat namelijk vanaf dit weekend ‘in de spotlight’ op de website Brabants Erfgoed.

05-08-2018

Jeugdsite en Canon van Nispen weer bereikbaar

Wellicht heeft u het zelf al opgemerkt: de links naar onze jeugdsite en de Canon van Nispen zijn weer rechtstreeks vanuit de website bereikbaar!

22-07-2018

Tweedehands spullen voor verkoop gevraagd

Ook dit jaar zal onze heemkundekring aanwezig zijn op de Nispense braderie. Naast de jaarboeken, ansichtkaarten etc. willen wij ook tweedehands spullen te koop aanbieden. Heeft u nog bruikbare en ‘hanteerbare’ rommelmarktspullen die u aan de heemkundekring wilt schenken?

27-06-2018

Jeugdsite en Canon van Nispen tijdelijk niet bereikbaar

Misschien heeft u het al gemerkt dat de links vanaf de homepagina van onze site naar de Canon van Nispen en de Jeugdsite een foutmelding weergeven. Dit heeft te maken met een technisch probleem.

24-06-2018

Zomertip: ontdek fietsend de cultuurhistorie en natuur rondom Roosendaal

Nu veel mensen komende periode voor korte of langere tijd vrij zijn, brengen wij graag een tip onder de aandacht. In het kader van de viering van ‘750 jaar Roosendaal’ zijn onlangs een aantal brochures met fietsroutes rondom Roosendaal verschenen. Deze fietsbrochures zijn door het Comité Wielerzomer en VVV Roosendaal ontwikkeld en bevatten tien verschillende thema’s zoals de Commandoroute, de Vlietroute en de Spoorroute.

22-06-2018

Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen respecteert uw privacy

Mogelijk dat u er al wat van gehoord heeft, maar op 25 mei a.s. treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG, officieel in werking. Deze nieuwe privacywetgeving zorgt ervoor dat instanties die persoonsgegevens van je verwerken aan een aantal eisen moeten voldoen.

23-05-2018

Nagenieten van excursie naar Zeeland

Eergisteren, zondag 29 april, vond het jaarlijkse daguitstapje van onze kring plaats. De veertig deelnemers vertrokken stipt om 8.30 uur met de bus richting Middelburg.

01-05-2018

25 Jaar aandacht voor Oranjebomen

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat onze vereniging besloot om extra aandacht te besteden aan de toenmalige twee Oranjebomen in Nispen. Op 30 april 1993 ´adopteerden´ wij de Julianalinde en de Beatrixlinde. Dat was de start om vanaf toen meer aandacht te besteden aan deze vormen van cultuurhistorisch erfgoed in ons dorp

25-04-2018

Hartelijk dank voor uw stemmen bij de Rabobank Clubkascampage!

De Rabobank Clubkascampagne is weer voorbij  en inmiddels is de uitslag bekend. Iedereen die lid is van de Rabobank Zuidwest-Brabant mocht vijf stemmen verdelen over de deelnemende organisaties waarvan maximaal twee op dezelfde organisatie.

22-04-2018

Beeldbank Nispen is nu onderdeel van onze website

Op zoek gaan naar hoe je straat er vroeger uit zag, bijzondere dorpsgebeurtenissen of klassenfoto´s van vroeger. Op de Beeldbank Nispen vindt u enkele duizenden afbeeldingen die het verleden van het dorp en zijn inwoners een gezicht geven. Al een aantal jaren zijn we bezig om onze collectie afbeeldingen digitaal beschikbaar te stellen.

13-04-2018

Nieuw maar toch vertrouwd: onze website

‘Op z’n paastbest eruit zien’. Wie kent deze uitdrukking niet? Deze eerste paasdag is voor ons dan ook de gelegenheid om onze nieuwe website te presenteren. De vorige versie dateerde grotendeels uit 2009. Na bijna tien jaar vonden wij het tijd om onze site flink onder handen te nemen.

01-04-2018

Home  >  Actueel  >  Nieuws