Collecties > Beeld en geluid

Beeld en geluid
I
n dit onderdeel worden onze deelcollecties beschreven waarbij beeld en geluid centraal staan. Van een aantal verzamelingen kunt u overzichten raadplegen. U dient dan wel over het programma Adobe Acrobat Reader 6.0 of hoger te beschikken, heeft u dit niet, klik dan hier.

Beeldbank Nispen
Met deze naam duiden we onze verzameling afbeeldingen aan. Wij beschikken over circa 6.500 foto's, tekeningen, kaarten, ansichten, dia's en affiches die betrekking hebben op Nispen. De beschreven afbeeldingen zijn allemaal digitaal raadpleegbaar en, op enkele uitzonderingen na, ook online te bekijken.

Toegang: Klik hier voor de Beeldbank Nispen voor het bezichtigen van deze collectie op de website Thuis in Brabant.

U kunt ook altijd zoeken door rechtstreeks naar www.thuisinbrabant.nl te gaan en boven in het zoekscherm een term (bijvoorbeeld ‘Nispen’) in te vullen. U kunt dan vervolgens in de rechterkolom filteren op collecties, deelcollecties, enz.

Collectie video en film
Deze verzameling bestaat uit meer dan 50 video’s en films.
Toegang: via overzichtslijst. Klik hier voor het overzicht collectie film en video wanneer u het overzicht van de beschikbare informatie wilt raadplegen.

Collectie geluid
Deze verzameling bestaat uit circa 20 geluidsdragers bestaande uit audiocassettes, compactdiscs en grammofoonplaten met diverse inhoud, variërend van interviews met Nispenaren tot opnamen van een zangkoor of carnavalslied.
Toegang: via overzichtslijst. Klik hier voor het overzicht collectie geluid wanneer u het overzicht van de beschikbare informatie wilt raadplegen.